Mooie nazomerse middag op de Furiade!

De Furieade in Maassluis, inmiddels een begrip in de regio. Dit jaar werd de 41e editie van dit mooie en gezellige stadsfeest gehouden in en rond de historische binnenstad van Maassluis. Op zondagmiddag 2 oktober mochten wij als één van de muzikale acts het middagprogramma openen. We begonnen met een handjevol publiek, maar toen we eenmaal begonnen te spelen kwam er langzaam steeds meer publiek op onze muziek af. Het zonnetje brak al snel door, waardoor het een heerlijk nazomerse middag werd.

Klik hier voor meer foto’s van dit optreden.

Muzikale avond in Brielle zeer geslaagd!

Op vrijdag 30 september mochten wij meewerken aan een bijzondere muzikale avond op een bijzondere locatie, namelijk de Sint-Catharijnekerk in Brielle! Het Havlíčkův Brod Brielle Comité organiseerde een muzikale feestavond ter ere van het 35-jarig bestaan van de vriendschapsband tussen Brielle en de Tsjechische stad Havlíčkův Brod.

Als Sea Sound Big Band vormden wij de muzikale basis van de avond. Samen met vele andere artiesten en solisten uit Tsjechië en Brielle hebben we genoten van een mooie avond. Zo traden jazzviolist Pavel Kubat, accordeoniste Marketa Lastovickova en singer-songwriter Faure Verbrugge zelf op, maar speelden zij als solist ook mee met een aantal van onze stukken. Sommige stukken waren speciaal voor deze avond gearrangeerd. Vooral de samenwerking met de accordeoniste bij het nummer ‘Libertango’ leverde bij iedereen kippenvel op. Ook onze eigen zangeres Viola van Es was natuurlijk weer van de partij! Verder waren er ook optredens van De Zwijgers, Soundwaves, de Zotten en Pekels en de twirlsters van Libertatus Primitiae. Alles bij elkaar was het een mooie avond en heeft iedereen enorm genoten.

Klik hier voor meer foto’s van dit optreden.

Furieade Maassluis

Op zondag 2 oktober is alweer ons volgende optreden, tijdens de Furieade in Maassluis. Komende week wordt de 41e editie van dit mooie en gezellige stadsfeest gehouden in en rond de historische binnenstad van Maassluis. Het evenement begint a.s. woensdag en loopt tot en met zondag, met vooral op vrijdagavond, zaterdag en zondag veel muziek, braderieën, rondvaarten, bezichtigingen van schepen en nog veel meer.

Op zondagmiddag spelen wij als één van de muzikale acts op het podium op het Schanseiland, in de binnenstad van Maassluis. We spelen één set van 12:00 tot 13:15 uur. Voor de echte bigbandliefhebbers: na ons speelt de Big Fun Band van 13:45 tot 15:00 uur. U bent van harte welkom om te genieten van al het moois dat de stad dit weekend te bieden heeft. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen. Tot zondag!

Voor meer informatie over de Furieade en het volledige programma, kijk op de website van de organisatie: furieade.nl

Muzikale avond Sint-Catharijnekerk

Op vrijdag 30 september mogen wij meewerken aan een bijzondere muzikale avond in de Sint-Catharijnekerk in Brielle. Het Havlíčkův Brod Brielle Comité organiseert een muzikale feestavond ter ere van het 35-jarig bestaan van de vriendschapsband (jumelage) tussen Brielle en de Tsjechische stad Havlíčkův Brod. Dit 35-jarig jubileum was eigenlijk al in 2020, maar de feestavond werd tot twee keer toe uitgesteld. Inmiddels viert het comité dus het 37-jarig bestaan.

Het programma bestaat uit veel verschillende muziek, waaronder wij als Sea Sound Big Band, met solisten uit Tsjechië en Brielle (jazzviolist Pavel Kubat, accordeoniste Marketa Lastovickova en singer-songwriter Faure Verbrugge), De Zwijgers en Soundwaves. Tussenacts worden verzorgd door de Zotten en folkgroep Pekel. Het belooft een bijzondere avond te worden. De avond begint om 20:00 uur en duurt tot 22:30 uur. Inloop vanaf 19:15 uur.

Let op: deze avond zijn er vooral veel genodigden, maar voor de overige plaatsen zijn kaarten verkrijgbaar bij Boekhandel Hoofdstuk Een in Brielle voor €5 per stuk.

Zie voor meer informatie de website: kunstencultuurvoorne.nl/muzikaleavond/

Big Band Battle Brielle

Op zondag 11 september 2022 vond de eerste Big Band Battle Brielle plaats bij De Brielsche Aap. Twee big bands uit de regio, de Delta Swing Band en de Sea Sound Big Band, zorgden samen voor een gezellige en muzikale middag op het gezellige eiland aan de rand van het stadje Brielle. We speelden afwisselend met de Delta Swing Band. De Delta begon, daarna mochten wij, daarna de Delta weer en het laatste setje was weer voor ons. Het was dan wel een Big Band Battle, maar we hebben wel mooi samen afgesloten door (spontaan en ongeoefend) gezamenlijk met beide bands het nummer ‘Almost like being in love’ te spelen. Een mooie afsluiting van een mooi optreden met prachtig weer en veel publiek! Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Klik hier voor meer foto’s van dit optreden.

Big Band Battle Brielle – 11 september

De zomer is voorbij gevlogen! Inmiddels zijn we alweer een paar weken aan het repeteren. A.s. zondag 11 september is het alweer zover: de Big Band Battle Brielle!

Samen met de Delta Swing Band maken we er een gezellige en muzikale middag van bij De Brielsche Aap. Beide bands zetten hun beste beentje voor en laten u genieten van de mooiste en leukste nummers. Wij hebben er al enorm veel zin in. U toch ook? Toegang is gratis, u kunt gewoon lekker aanschuiven. Tot zondag!

Zondag 11 september | De Brielsche Aap | Kaaisingel 2 Brielle | 13:30 – 18:00 uur | Toegang gratis

Save the date: zondag 11 september!

Het klinkt nog ver weg, maar toch willen we alvast een bijzonder optreden aankondigen. Op zondag 11 september is er een Big Band Battle in de Brielsche Aap, waar de Delta Swing Band en de Sea Sound Big Band gezamenlijk zorgen voor een muzikale en swingende middag. Dit in aanloop naar het Jumbo Big Band Festival Brielle op 17 september. Zet het alvast in uw agenda, dan zien we u in Brielle!

Zondag 11 september | De Brielsche Aap | Kaaisingel 2 Brielle | 13:30 – 18:00 uur | Toegang gratis

Geslaagde zomeravond Brandweermuseum

De zaterdagavondconcerten in het Brandweermuseum Hellevoetsluis zijn weer terug aan het begin van de zomer! Op zaterdag 25 juni was het de beurt aan ons, de Sea Sound Big Band, om er een gezellige en muzikale avond van te maken. En dat is gelukt! Met een gevarieerd repertoire van de oude welbekende nummers en een aantal nieuwe nummers was het een mooie avond. Wij hebben er net als de zaal vol publiek weer van genoten en hopen u een volgende keer ook weer te zien!

Klik hier voor meer foto’s van dit optreden.

Zaterdagavondconcert Brandweermusem op 25 juni

De zaterdagavondconcerten in het Brandweermuseum in Hellevoetsluis zijn weer terug aan het begin van de zomer! Het lijkt nog zo kort geleden, afgelopen oktober stonden we nog in het karakteristieke museum in de vesting van Hellevoetsluis. Maar dit jaar is de concertreeks weer terug op de oude vertrouwde zaterdagavonden in juni. Sempre Crescendo opende de reeks op zaterdag 9 juni. Vorige week 16 juni was het de beurt aan muziekvereniging Voorne & Putten. En aanstaande zaterdag 25 juni is het de beurt aan ons, de Sea Sound Big Band. Na ons volgen nog de Delta Swing Band op 2 juli en de Sir Oliver band op 9 juli.

Het belooft zoals altijd weer een gezellige avond te worden waar u heerlijk kunt genieten van onze Sea Sound Big Band klanken en onze zangeres Viola van Es. We beginnen om 19:30 uur en spelen tot ongeveer 21:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur en de toegang is gratis. Tot zaterdag!

Zaterdag 25 juni | Brandweermuseum | Industriehaven 8 Hellevoetsluis | 19:30 – 21:30 uur | Inloop v.a. 19:00 uur | Toegang gratis

Nog steeds gezocht: pianist/toetsenist en (bas)trombonist!

We zijn nog steeds op zoek naar 2 muzikanten die bij onze gezellige bigband willen komen spelen. We hebben op dit moment plaats voor:

  • Pianist/toetsenist
    We zijn op zoek naar een enthousiaste pianist/toetsenist. Voel jij je op je plek achter de piano en zou je graag onze ritmesectie willen komen versterken? Neem dan contact met ons op!
  • (Bas)trombonist
    In onze trombonesectie is weer plaats voor een bastrombonist. Speel jij bastrombone en wil je graag bij onze bigband komen? Reageer dan nu! Ook andere enthousiaste (tenor)trombonisten zijn zeker welkom, zodat we middels intern schuiven de trombonesectie alsnog weer op volle sterkte krijgen!

Herken jij je in één van bovenstaande muzikanten en wil je graag in onze bigband spelen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Neem contact met ons op via info@seasoundbigband.nl en kom eens langs op onze repetitieavond. We repeteren op maandagavond in Hellevoetsluis.