Bernt in het zonnetje!

Op zaterdag 8 juli was het onze beurt om de reeks van zaterdagavondconcerten in het Brandweermuseum Hellevoetsluis af te sluiten. En wat een héérlijke avond was dat! Buiten was het warm, maar in het museum was het relatief koel. En het publiek wist ons ook dit jaar weer te vinden, het was volle bak! Op het hoogtepunt was er 170 man publiek binnen (allemaal geteld door de vrijwilligers van het museum).

Tijdens deze avond namen we afscheid van onze bassist Donny, die als 14-jarige jongen bij ons kwam spelen, toen hij nog scholier was op de havo voor muziek en dans. Ons jongste bandlid ooit! Helaas gaat Donny ons nu verlaten om zich nog verder te kunnen ontwikkelen als bassist.

Daarna was het tijd voor een heel bijzonder moment. De Sea Sound Big Band bestaat inmiddels 34 jaar, ooit begonnen in Rockanje, aan zee. Vanaf het begin is onze trombonist Bernt Koning nauw betrokken geweest bij de bigband en ook later heeft hij verschillende taken en rollen binnen de band en het bestuur gehad. Ook Bernt heeft, vanwege afstandsredenen, besloten om te stoppen als trombonist van de bigband. Maar dat kunnen we natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan, na al die jaren! Voor al zijn inspanningen door de jaren heen is Bernt door de band benoemd als erelid van de Sea Sound Big Band. Uit handen van onze voorzitter Rogier kreeg hij de bijbehorende oorkonde en een mooi cadeau van de bandleden. Daarnaast kreeg hij van Marten nog een schilderij, van de band met als middelpunt Bernt zelf natuurlijk. Bernt was helemaal verrast en is heel blij met zijn erelidmaatschap. We zien hem vast nog vaak in het publiek!

Klik hier voor meer foto’s van dit optreden.